Донатор-пријатељ

БИТЕФ театар је авангардно позориште смештено у живописан театарски простор реконструисане евангелистичке цркве, у самом срцу Дорћола. Још од оснивања 1989. године, идеја БИТЕФ театра била је ширење утицаја БИТЕФ фестивала, откривање нових позоришних тенденција у нашој средини, као и пружање простора уметницима чији рад представља искорак из традиционалних и утврђених граница сценског израза.

Зато БИТЕФ можемо назвати најхрабријим позориштем у граду. То је позориште уметника- истраживача, позориште експеримента, позориште које ствара културу не сакривајући се иза доминатних културних модела. Оно је ту да током позоришне сезоне одржава дух БИТЕФ фестивала у Београду. Врата БИТЕФ театра отворена су за све видове сценског израза који своје уточиште нема ни на једној другој београдској сцени. Поклањајући нарочиту пажњу театру покрета, савременом плесу али и најновијим драмским текстовима из земље и света БИТЕФ је позориште чији се репертоар развија у више праваца.

То је позориште младих интелектуалаца. ОФФ сцена која окупља авангардне уметнике и трупе дајући им простор за игру, рад и уметничко усавршавање. Организован по угледу на модерна европска позоришта, БИТЕФ театар нема стално запослен уметнички ансамбл. Редитељи, глумци, писци, играчи, музичари и продуценти ангажују се на конкретним пројектима што се показало као најефикаснији начин функционисања позоришта. У БИТЕФ театру је запослен мали број одабраних људи који истовремено раде на организацији БИТЕФ фестивала и као техничко-логистички сервис за уметнике који током сезоне раде у овом позоришту.

Осим продуцирања представа, БИТЕФ театар уметницима које окупља пружа и могућност едукације кроз различите семинаре, радионице и трибине. Зато је БИТЕФ театар позориште које непрестано расте, отворено ка најразличитијим врстама новог, свежег, храброг и другачијег сценског израза. БИТЕФ није само позориште. БИТЕФ је школа мишљења и израза. У склопу зграде БИТЕФ театра налази се и култни клуб БИТЕФ АРТ ЦАФЕ . Осим богатог и квалитетног музичког програма, БИТЕФ АРТ ЦАФЕ нуди и позоришно- кабаретске форме, камерне представе, акције анимације, такмичења музичког и поетског типа па као такав представља једниствени појаву у ноћном животу главног града.

Активним члановима АФМФ се одобрава 50% попуста на улазнице за представе Битеф театра. Члан АФМФ-а је дужан приликом плаћања на благајни да покаже чланску карту АФМФ-а и тако оствари попуст.